Përbërja: Ne Çdo dozim (=10ml paste) përmban: 40 mg kalcium chloride hexahydrate, 400 mg e hidroksid xhel alumini (të thata), 2.650 mg kaolinë, 20 mg e klorid magneziumi, 350 mg klorur natriumi .

Përshkrimi: Hidroksidi i aluminit zvogëlon përqendrimin e acidit klorhidrik në stomak dhe në këtë mënyrë zvogëlon sasinë e acidit që vjen në duodenum. Gjithashtu aktiviteti  proteolitik i pepsinës është i zvogeluar në qoftë se aciditeti rritet ne përmbajtjen gastrike (pH> 4). Më tej, hidroksidi i aluminit, lidh toksinat  dhe ka një efekt mbrojtës në murin e zorrëve. Kaolina  ka veti absorbuese për toksinat ne përmbajtjen e zorrëve.  FINIDIAR ® mund te ndihmoje ne keto drejtime:  Te thithe toksinat bakteriale te cilat irritojne mukozen e zorreve, mbron mukozën e zorrëve, redukton inflamimin, redukton peristaltiken e shtuar , kontribuon në vendosjen e një situate  normale.

Indikacionet: Për të mbështetur masa dietetike për çrregullime të traktit gastrointestinal në kuaj dhe mëzat.

Aplikimi: Vetëm për administrim oral.

Mënyra e administrimit dhe dozimi:

Dy herë në ditë 1 dozë (= 10 ml) për 100 kg peshë trupore për 3 deri në 5 ditë. Përmbajtja e një shiringe Është konvertuar për përdorim në trajtimin e nje trupi me  peshë 600 kg. Doza e dëshiruar mund të llogaritet dhe te dozohet me anë të vides rrotulluese qe eshte e vendosur ne   injektorin. Permbajtja e llogaritur i hidhet  kafshës së gojës, sa me afer rrezes se gjuhes me qellim qe te gelltitet nga kafsha. Në mënyrë që të lehtësohet gëlltitja ngreme koken e kafhes pak sa larte.

Ruajtja: Ne temperature dhome më poshtë nga 25 ° C.    

Ambalazhimi: Injektor dozues  me 60ml.