Shiringa me suspension vajor per perdorim ne gjedh, derra, mace dhe qen

 

Permbajtja ne 1 ml:

Tetracycline hydrochloride       30.00 mg

Neomycin sulphate                   22.50 mg

Prednisolone acetate                   2.00 mg

Chymotrypsin                             0.40 mg

Trypsin                                        0.40  mg

Papain                                         1.00  mg

 

INDIKIMI:

Ne infeksione:

  • Te kafsheve te reja,
  • Enterike (enterite),
  • Te aparatit te frymarrjes (pneumoni),
  • artrite,
  • infeksione sekondare shkaktuar nga semundje virale,
  • trajtime te infeksioneve te lekures,
  • Trajtime te infeksioneve akute dhe kronike te mastiteve.

 

Kunderindikime:  Nuk ka.

 

      Efekte anesore: Enzimat qe permban preparati mund te shkaktojne nje reaksion te vogel kur

                                 inokulohet ne gji, i cili kalon shpejt.

 

SPECIET TARGET

           Gjedhe, derra, mace dhe qen

 

DOZIMI, RRUGET  DHE METODA E ADMINISTRIMIT

Tundeni perpara perdorimit.

Per aplikim oral:

Ne gica te sapo lindur, ne gica ne shkeputje, derra, vica, qen dhe mace

0.4 ml/ kg peshe te gjalle ne interval 12 ore per 305 dite.

 

Trajtimi i lekures: Aplikoheni disa here deri ne sherim.

 

Aplikimi Intramamar  ne Lope:

Ne raste te inflamimit te gjirit: 1 injektor per cerek gjiri te infektuar me mastit  Mund te perseritet 1-2 here me interval 24 ore.

 

Periudha e eleminimit:

Oral:

Ne inde te Vicave  dhe gicacave: 14 dite

Trajtimi Lokal:

Lope, vica, gica:

Ne indin muscular:  0  dite

Ne qumesht:            0 days

Ne trajtimin e gjirit

Qumesht:                 1 day

Intramammary:

Lope:

Ne inde:                      40 days

Qumesht :                   12 days

Perkujdesje: Te ruhet larg femijeve ne temperature 8 - 15 ° larg drites

Paketimi: Kuti me 10 injectors.