Ne forme pomade te shijshme per kuaj dhe Poni.

 

Përbërja:  Ivermectin 12 mg / gram

Kafshet Target: Kuajt ( mëza dhe kuajt rritur) .

Indikacionet: Kontrolli i endo -dhe ektoparazitëve, në veçanti

- Nematodet gastrointestinale: Vulgaris Strongylus, faza rritur dhe arterial fazat larvave ;

Edentatus Strongylus , fazat në moshë madhore dhe fazat e indeve; Equinus Strongylus, fazat rritur; Cyathostomum spp.; Cylicocyclus spp.; Cylicostephanus spp.; Cylicodontophorus spp.; Gyalocephalus spp.; Oxyuris equi; Equorum Para, fazat rritur; Axei Trichostrongylus, fazat rritur;

-Muscae Habronema, fazat rritur; Strongyloides westeri; -

-Nematodet e lekures:  ( microfilariae ) : Onchocerca spp . ;

-Nematodet e Mushkërive : Dictiocaulus arnfieldi , dhe i rritur fazat L4stadia ; - Hornets :

gjitha fazat e larvave Gastrophilus spp . ;

- Dermatosat nga : Habronema spp . , Draschia spp , Onchocerca spp .

 

Kundërindikacione:  Asnjë .

 

Metoda e administrimit dhe dozimi:

Për administrim oral : Perdoret nje here me  doze  0.2 mg të Ivermectin për kg të peshës trupore .

Doza mund te fraksionohet lehte pasi shiringa eshte e fraksionuar.

Nje shiringe  është   e mjaftueshme per trajtimin e 100 kg të peshës trupore .

 I jepet kafsheve nepermjet gojes në anën e pasme të gjuhës qe të realizohet gëlltitja e preparatit. Për të lehtësuar gëlltitjen mund të kalojme dorën nën mjekër dhe të ngreme pak  kokën.

Overdosa: Në se perdoret tre herë me shume se doza terapeutike e rekomanduar, mund te verehen simptoma klinike .

Efekte ansore: Asnjë .

Masa të veçanta për përdorim: Për të shmangur overdozen duhet të përcaktohet saktësisht doza e perdorimit mbeshtetur ne peshen trupore te kafshes.

Përdorni gjatë shtatzënisë dhe laktacionit: Mund te perdoret ne Kuajt e të gjitha moshave, duke përfshirë edhe pelat . 

Mos e përdorni në kombinim me agjentë që kanë të njëjtin mekanizëm të veprimi.

Koha e metabolizimit : 18 ditë para therjes .

Masa të veçanta nga personi që administron produktin në kafshë: Shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën .

Te ruhet nen temperaturat  25 ° C. 

Paketimi:  Injektor i dozuar qe përmban 10,0 gram xhel .